For mig er det vigtigt..

At der er tid til nærvær og omsorg. og at børnene udvikles motorisk, sprogligt, personligt og socialt. Såvel ude, som inde, er der plads til det stille og det vilde

Sociale relationer og personlig udvikling
Børnene lærer, hvordan man er overfor hinanden, hvordan de kan hjælpe hinanden, og hvordan de har glæde af hinanden. Barnet lærer naturligvis også, at det er okay at sige fra, hvis dets grænse bliver overskredet.

Naturoplevelser
Dagligdagen indeholder masser af natur og udeliv, og børnene har rig mulighed for at opleve den blå himmel, den friske luft og årstidernes skiftene.

Når vi går tur snakker vi om vind/vejr, og hvad vi ser på vores vej. På vejen mellem juletræerne tegner vi i sandet med en pind fx. Sandengle, og hvad børnene foreslår. Det er hyggeligt at sidde på bænken ved jordbærmarken og snakke om de biler, som kører langt væk og om flyvemaskiner eller fugle. Når der er jordbær eller andre modne bær, smager vi selvfølgelig på dem. Dådyrene elsker, når vi har mad eller blade med til dem, og de tager det gerne fra børnenes hænder. Vi har også mulighed for at så et solsikkefrø eller lægge en kartoffel i urtepotte, selv vande den og se, hvordan planten vokser op. Vi sylter rødbeder, som vi selv har hentet i urtehaven.

Motorisk udvikling, sang og højtlæsning
I den store have er der både græs, sandkasse og et stort areal med fliser, hvor børnene kan lege og køre scooter. Skoven omkring bruges tit til gemmeleg.
Indenfor har vi også god plads til leg og hygge. Højtlæsning, rime og synge er noget vi gør hver dag. Børnene er med i daglige gøremål som fx at dække bord, rydde op, støvsuge og hjælpe med at bage.
Hanne Fenger | Horsens Hedegårdsvej, 19, 9520 Skørping  | Tlf.: 53289305